Inspirator

In de Literaire Hemel op 11 okt 2019

Op vrijdagavond 11 okt mocht ik optreden in de Amer in Amen. Annette Timmer interviewde mij over Als zelfs mijn naam niet van mij is. Ik mocht hier te gast zijn samen met Marcel Möring, geïnterviewd door Joep van Ruiten over zijn nieuwste roman Amen, en met David de Poel over zijn biografie over Frans Pointl (van De kip die over de soep vloog). 

Zie hier de aankondiging, en een fragment uit het interview.


Voedsel: Van Polariseren naar Polderen

Vlees eten zou verboden moeten worden.
Nee, iedereen mag eten wat ie wil.
Ach, het is beter als we alleen producten uit eigen land zouden eten.
Iedereen heeft zo een eigen opvatting over voedsel. Regelmatig staan die opvattingen echter lijnrecht tegenover elkaar en eindigt de discussie in sterke polarisatie. Zou het niet mooi zijn als we met elkaar in gesprek kunnen gaan, en blijven, als we een dialoog over voedsel kunnen opstarten? En zou je dan meedoen?

Op Het grootste Kennisfestival van Noord Nederland mag ik met bezoekers, met jullie wellicht, hierover in gesprek. Op donderdag 26 september, van 18.00 – 18.45u, op het Suikerunie terrein in Groningen. Je kunt me vinden in de Pentascope bus .
Een dialoog over voedsel dus. Een dialoog waarin vragen worden gesteld, waarin naar elkaar wordt geluisterd en waarin gezamenlijk naar oplossingen wordt gezocht zonder met opgeheven vingertjes naar anderen te wijzen. Gezamenlijke oplossingen voor problemen rondom biodiversiteit, dierenwelzijn en klimaatcrisis, voor zover betrekking hebbend op ons voedsel. Een dialoog met als motto: Van Polariseren naar Polderen. Want in Nederland zijn we goed in Polderen. Laten we daar gebruik van maken. Samen. Doe je mee?


Op vrijdagmiddag 20 september 2019, van 14 tot ongeveer 16 uur, kun je bij mij in Drijber kennismaken met een familieopstelling, begeleid door Ineke Geertsema van Latitude opleidingen uit Groningen. Als je wilt kun je ervaren hoe het is om als representant mee te doen, maar je bent ook als toeschouwer van harte welkom.

Via een familieopstelling komt naar voren op welke manier mensen onbewust aan hun familiesysteem en aan anderen met wie zij hun lot delen, zijn gebonden.

Wil jij daarbij zijn, stuur mij dan een mailtje en ik zet je op de gastenlijst: paula at lachendnaarjewerk.nl.


Op woensdagavond 24 juli was ik live te beluisteren in het Radioprogramma Boeken met Michel van Radio NOOS. Michel Oskam heeft mij geïnterviewd over mijn debuutroman Als zelfs je naam niet van jou is. Ik mocht een paar muzieknummers doorgeven en er is een heuse prijsvraag, waarmee je een gesigneerd exemplaar van mijn debuutroman kunt winnen. Het interview is hier te beluisteren.


Drijberse duizendpoot wil met boek boeren en burgers verenigen

Paula Laning bij de opvallende, kleurige pipowagen achter op het erf. Het is haar schrijfdomein. Foto: Jaspar Moulijn, tekst: Leonie Sinnema

Lees hier het hele interview in het Dagblad van het Noorden, van 17 juli 2019. Of bekijk hier de pdf


Vrijdag avond 7 juni 2019 was mijn bbb-feest op ons boerenerf (de 3e b), waar je mijn boek (de 1e b) (Als zelfs je naam niet van jou is) kreeg, en mijn bundel (de 2e b) (Van schrijfplan tot debuutroman in 40 41 zkv’s)

Lees hier mijn eerste interview met Ron de Vos van De Krant van Midden-Drenthe en luister naar mijn eerste interview op RTV Drenthe, bij Met Judith door de middag. Bij 50.05 begint het.

‘Op den duur zinvol’ zingt nog een mooi lied over en voor mij:RTV Drenthe: Op 13 november 2018 was het Wereldvriendelijkheidsdag en mocht ik telefonisch te gast zijn in het programma Met Anouk door de morgen. Thema: complimenten geven. Wil je horen hoe dat ging? Beluister dan het programma. Alleen het stukje over complimenten horen? Begin dan bij 41.05. Nog geen compliment gehad vandaag? Geef jezelf er dan een.


Radio NOOS – Verhalen voor de Nacht: Op woensdagavond 28 november mag ik weer voorlezen bij Radio NOOS in Hardenberg. Het thema is Dieren. Wanneer het wordt uitgezonden is nog niet bekend. Verhalen voor de Nacht is in bijna heel Overijssel te beluisteren.


Op Zondag 29 oktober 2017 om 16.30u, mocht ik in de Stefanuskerk in Westerbork de Preek van de Leek verzorgen.


Regelmatig mag ik voorlezen voor de rubriek ‘Verhalen voor de nacht’ van Radio NOOS in Hardenberg, een programma dat in bijna heel Overijssel te beluisteren is op maandag- en woensdagavond van 22.00 – 23.00u.


Harm Dijkstra van het programma Strunen van RTV Drenthe deed op 15 mei 2016 Drijber aan en kwam ook bij mij filmen. Het filmpje geeft een mooi beeld van Drijber, van lachendnaarjewerk (vanaf 07.50 en verder nog ertussendoor) en van onze kippenstal.