Lachend naar je werk

Coach

Wil jij ook (weer) lachend naar je werk?

Wil jij (weer) met plezier naar je werk? Wil jij ook graag voldoening uit je baan halen? Durf jij de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen keuzes, zowel op het werk als privé?

Of gaat niet alles zoals je graag zou willen? Neem dan contact op. Al vragend houd ik jou een spiegel voor. Zodat je ziet en ervaart wat je zelf kunt doen om je werkplezier te verhogen. Eén van mijn  favoriete lijfspreuken is dan ook: Omstandigheden kun je niet veranderen, wel de manier waarop je ermee omgaat. En een tweede: Niets is te mooi om waar te zijn, dus iedereen lachend naar het werk. Als jij het aan durft om zelf te zorgen voor een prettige werkomgeving, maak dan nu een afspraak.

Blije mensen zijn prettige collega’s en zij zorgen voor een fijne werksfeer. Ze zijn minder vaak ziek, presteren beter en zorgen voor nog tevredener klanten. Tja, en dat wil toch iedereen?

Respect en humor

‘Zeg nou zelf: aan tafel krijg je de beste gesprekken.’ Dus coach ik aan de grote ronde keukentafel in mijn  coachingspraktijk achter in de (nog in bedrijf zijnde) boerderij, waar we wonen. Ik stel vragen, observeer en geef terug wat ik zie en hoor. En altijd vanuit respect en de overtuiging dat iedereen het best zijn of haar eigen oplossing kan bedenken. Humor is hierbij belangrijk, want: Als je om jezelf kunt lachen, heb je eindeloos veel lol.

Coaching kan altijd iets voor je betekenen. Zolang je bereid bent je eigen handelen onder de loep te nemen kun je met behulp van coaching een heel eind komen. Coaching is voor iedereen. Dus ook voor jou!

Thema’s waarop gecoacht kan worden

Assertiviteit
Heb je moeite met nee zeggen? Kies je vaker dan nodig de achtergrond, klap je soms dicht of laat je anderen te veel bepalen als het om jouw keuzes over werk en/of leven gaat?
Investeer in het versterken van jezelf door meer inzicht in je vraagstuk en het trainen van je je assertiviteit. Hiermee zul je zelfbewuster, sterker, wendbaarder en weerbaarder zijn. Je kunt namelijk veel meer dan je zelf denkt. En jouw organisatie profiteert dan optimaal van jouw kwaliteiten.

Balans werk-privé
Met een goede balans tussen je werk en je privéleven voorkom je chaos en té vaak uitgeblust op de bank zitten aan het einde van de dag. Het leven gaat snel en tijd glipt soms door je vingers. In de coaching kijken we samen naar je energie want die is allesbepalend. Hoe balanceer jij en verdeel je die energie (beter)? Welke valkuilen of stressoren zijn er voor jou, die de balans doen overhellen? Hoe realiseer je ‘minder doen’ en organiseer je je werk en leven?
Coaching op dit thema is een mooie investering in jezelf die je veel kan opleveren. Ook goed voor je carrière.

Communicatie
De interactie tussen mensen en tussen medewerkers op de werkvloer en daarbuiten is boeiend én vaak een bron van misverstanden. Hoe tevreden ben je over jouw (mondelinge) communicatie: hoe zuiver en bewust ben je in de waarneming? Hoe motiverend, effectief en persoonlijk in je gespreksvoering? Realiseer je een goede balans tussen praten en diepgaand luisteren? Ken je de signalen van non-verbale communicatie en hoe ga je om met onzichtbare interactie?
Met coaching ben je snel bij de kern, het zal je op diverse fronten veel opleveren.

Omgaan met anderen
Soms heb je last van een ander of heeft de ander last van jou. Iemand (of een groep) die jou niet goed ligt en met wie je wel moet samenwerken. Het kan soms tot vervelende situaties leiden: ruzie of elkaar uit de weg gaan en veel spanning. Het komt je werkgeluk niet ten goede.
In coaching op dit thema kijken we wat dieper: waar liggen patronen die je kent vanuit je jeugd of uit andere levensfasen of (werk)situaties? Waarin je ziet ‘als ik met die vraagstukken of met die specifieke anderen geconfronteerd wordt, krijg ik er last van’. Jammer als dit je kracht, flexibiliteit en vooral werkplezier kost.
Zet een stap vooruit om jezelf en de ander(en) beter te begrijpen en je omgang met anderen te versoepelen. Dat is voor iedereen een stuk plezieriger, en vooral voor jezelf.

Overtuigen, beïnvloeden
Meer invloed betekent meer impact! Wil jij het verschil maken en meer voor elkaar krijgen in je werk? Dat is te leren via inzicht in je eigen gedachten, gevoelens, houding en gedrag.
Als je coaching op dit thema aangaat, leer je te herkennen wat je belemmert om je duidelijker of krachtiger uit te spreken en hoe je daarin kunt groeien. Je wordt je meer bewust van het invloedsgedrag van anderen en hoe je daar (beter) op kunt reageren. Je leert hoe je met behoud van jouw authenticiteit je eigen stijl versterkt, je repertoire vergoot en dit passend kunt gaan inzetten. En natuurlijk leer je te experimenteren met een succesvolle eigen aanpak die goed bij jou past en effectief is richting de ander. Win-win!

Persoonlijke effectiviteit
Vergroot je persoonlijke effectiviteit door je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten te managen. Dat maakt je effectiever in je werk en je ervaart meer plezier en ontspanning. Wat belemmert je om je kwaliteiten optimaal in te zetten? Wie of wat kost je energie? Via coaching krijg je zicht op je gedrag en op je manier van communiceren. Waar nodig via een tandje dieper, zodat je meer zicht en grip krijgt op bijvoorbeeld de patronen en overtuigingen die zich in jou, zoals bij ieder mens, vastgezet hebben.
Je kunt met coaching op dit thema behoorlijk versnellen waarmee je ook je carrière positief kunt beïnvloeden. Maar bovenal geeft een hogere persoonlijke effectiviteit je meer rust en daarmee meer werkplezier.

Persoonlijke ontwikkeling
Wil je je persoonlijk ontwikkelen, bijvoorbeeld via een visie op jezelf en de toekomst? Merk je dat je ergens tegenaan loopt, maar krijg je er de vinger niet goed achter? Wil je groeien, maar voel je je daarin belemmerd? Of voel je een bepaalde druk vanuit de organisatie om aan je ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid te werken en weet je niet goed hoe hiermee aan de slag te gaan?
Coaching op dit thema kent vele invalshoeken. Samen gaan we onderzoeken wat er nodig is om jouw persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Neem de regie maar in handen.

Samenwerken, teamwerk
Als je werkt, heb je met collega’s, stakeholders, klanten en/of leveranciers te maken. Bij een goed samenspel is het resultaat absoluut beter. Wat zou je willen verbeteren in je aanpak? Gaat het om belangen, open communicatie, ideeënvorming of feedback? Of om reële en scherpe afspraken maken en realiseren? Of draait jouw vraagstuk om vertrouwen?
In dit coachingsthema staan de verhoudingen tussen jou en de ander(en) centraal.
Een sterk team geeft iedereen vleugels, hoe wil jij daarin bijdragen?

Sparren, spiegelen
Soms sta je voor vraagstukken die je graag eens met een onafhankelijke sparringpartner zou willen bespreken. Bijvoorbeeld om goed scherp te krijgen wat jouw echte thema is in je werk, om daar meteen verdieping in aan te brengen. Je staat er niet alleen voor als het even lastig voor je is!
Spiegelen kan ook uitdagend zijn: wanneer je geen problemen ervaart maar wel je grenzen wilt verleggen, de confrontatie met jezelf wilt aangaan of je perspectief met een paar gesprekken flink wilt verruimen. Durf je het aan?

Stress, spanning, pre-burnout
Je wilt je minder gestrest voelen en dat lukt je onvoldoende. Je werk geeft je daardoor minder plezier en mogelijk ben je ook minder effectief. We gaan in de coaching op zoek naar de bronnen van je stress en naar praktische manieren om je spanning de baas te zijn. Meer inzicht in jezelf en hoe je omgaat met uitdagingen in werk en leven zijn natuurlijk elementen die bij dit coachingsthema horen.
Chronische stress is zeer ongezond voor ons mensen en komt helaas veel voor op alle niveaus in de organisatie. Kom in beweging wanneer je daarmee te maken hebt, zorg dat je de spanning te baas wordt.

Veerkracht versterken
Soms heb je het gevoel dat het elastiek teveel is uitgerekt en je krijgt jezelf niet meer ‘opgepept’. Je merkt dat kleine gebeurtenissen je al van slag maken. Je incasseringsvermogen lijkt uitgeput en je krijgt steeds vaker te horen dat je je ‘druk maakt om niks’.
Ben je daar belandt, dan kun je wel wat coaching gebruiken! Veerkracht heb je nodig om de uitdagingen van leven en werk aan te kunnen. Je gaat de zaken weer in een breder perspectief zien en hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Daarbij word je je meer bewust van je valkuilen, zodat je beter in staat zult zijn je veerkracht te behouden.

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen is het vertrouwen in jezelf, om te kiezen hoe je wilt denken, hoe je je wilt voelen en hoe je wilt handelen ten opzichte van de uitdagingen om je heen. Zelfvertrouwen maakt je leven  op talloze manieren leuker en makkelijker.
Wanneer dit een thema is waar je stappen in wilt zetten, gaan we de diepte in op zoek naar de kern van jouw vraagstuk. Waar en wanneer wringt de schoen? Om vervolgens met kleine aanpassingen je grenzen te verleggen. Het uitgangspunt in de coaching is dicht(er) bij jezelf te blijven. Jij en jouw welbevinden staan centraal.

Grijp je kans

en bel: 06 2242 9898 of mail: paula at lachendnaarjewerk.nl

Welke organisaties gingen jou voor?

Accountancy: Administratiekantoor DueD, Groningen | CSE Administratie Service, Emmen | Flynth adviseurs en accountants, Emmen | GIBO Groep Accountants en Adviseurs, Emmen | Gjald, Groningen | HLB Nannen Accountants & Belastingadviseurs, Emmen | Stylan, Engwierum | UNP accountants & adviseurs, Assen
Financiële dienstverlening: Confidio Bewindvoering, Emmen | Rabobank Borger-Klenckeland, Borger | Rabobank Emmen-Coevorden | Weggemans Incasso en Gerechtsdeurwaarders, Emmen
ICT: @yourservice, Hoogeveen | BenBellen.nl, Emmen | I-Beheer Automatisering, Coevorden | Yard-IT B.V., Gieten | Xpressionlabs, Emmen | Zapphire B.V., Hoogeveen
Industrie: API, Emmen | FanoFine Food B.V., Emmen | Teijin Aramid, Emmen
Juridische dienstverlening: Kral & Schukken Netwerk Notarissen B.V., Emmen | Krijgsheld van Pelt Notarissen, Assen | Notariskantoor Van der Veer, Rumpt | Steenhuis Makelaars B.V., Assen
MKB: 550 opmerkelijk bureau, Emmen | Amber Reclame, Emmen | De Bladenkamer, Zwolle | omgaanmetzelfkritiek.nl, Groningen | Team Grummel, Emmen | Schiava Catering, Groningen
Onderwijs: Academie Mercuur, Emmen | Christelijke Onderwijsgroep, Midden-Drenthe | Hondsrugcollege, Emmen |  Praktijkschool, Emmen | Plateau Openbaar Onderwijs Assen, Assen | Stichting Promes Openbaar Boeiend Onderwijs, Meppel
Retail: Ahold, Nederland | Catawiki, Assen | Creativo Haarmode, Emmen | Jumbo Supermarkten DC, Beilen | KPN, Groningen
(semi) Overheid: AwerC, Assen | Bibliotheek, Emmen | Emco-groep, Emmen | Gemeente Coevorden, Coevorden | Gemeente De Wolden, Zuidwolde | Gemeente Emmen, Emmen | Gemeente Midden-Drenthe, Beilen | Gemeentelijke Krediet Bank, Assen | Noordermaat, Assen | Provincie Drenthe, Assen |  Stamm CMO Drenthe, Assen | UWV Emmen/Coevorden, Emmen
Zakelijke dienstverlening: Gotenburg Advies BV / Planontwikkeling BV, Assen |  OSN, Hoogeveen | Pricon, Emmen | Turksma & Partners, Ruinerwold | Vrieling Adviesgroep, Hardenberg
Zorg:  De Brink, Vries | Buurtzorg, Almelo | Huisartsenopleiding UMCG, Groningen | Interzorg Noord-Nederland, Assen | PGB’s | Shared Evolution, Emmen | Stichting De Hofstede, Assen | Tegen Haar Wil, Hoogeveen | UMCG Ambulancezorg, Tynaarlo
Overig: Attero, Wijster | Attractie- & Vakantiepark Slagharen, Slagharen | BCN Groep, Drachten | GAIA Insights GmbH, Basel, Zwitserland | Hoppenbrouwers Techniek, Hoogeveen | lefier (voorheen Wooncom), Emmen |  NAM/Shell, Assen | OnzeCoach BV, Vught | Rotink Landbouwmechanisatie, Ossenzijl | ‘t Stokertje Kachelparadijs, Orvelte | VluchtelingenWerk Drenthe, Emmen | Woonservice, Westerbork en Hoogeveen |