Lachend naar je werk

Blogs, vlogs en zo

Naast coachen schrijf ik ook graag. En ik heb het vloggen ontdekt, dat blijkt ook heel leuk te zijn. Hieronder vind je wat ik zoal heb geschreven en welke vlogs ik heb gemaakt. Ik wens je veel lees- en kijkplezier!

Poëzie: en zo ineens ontdekte ik de poëzie, waar ik erg van geniet, ook van het schrijven ervan. En van optreden:

Mijn eerste grote openbare optreden was bij Festival Terug naar het begin, begin juni 2023, in de gemeente Eemsdelta. In het kerkje van Opwierde werd deze opname gemaakt, van mijn gedicht Geloof.

Eind september 2023 was ik een van de 1000 dichters in het kader van de Nacht van de Poëzie on Tour en trad ik op in Meppel, bij boekhandel Riemer, met twee gedichten: Versace en Woorden

Op 12 november 2023 was ik een van de dichters op het Open Podium in Niehove onder andere met het gedicht Ik wil alles.

En ik maak deel uit van versvier, samen met drie andere dichters/schrijvers.


Vlogs:

Ik heb het vloggen ontdekt, dat blijkt ook heel leuk te zijn. Hieronder vind je de links naar mijn vlogs op YouTube. Ik wens je veel kijkplezier!


Een nieuwe serie vlogs: Niet meer over mijn boekpresentatie, want die is geweest en mijn boek is te koop in mijn boekhandeltje
Nu ga ik verder met poëzie, ik vlog en oefen voor het Poëziefestival Dichters van de Prinsentuin, waar ik mag voordragen, zaterdag 9 juli in de Hortus Botanicus in Haren. Zie ik je daar? En wat vind je van mijn gedicht en heb ik het mooi voorgedragen? Wat kan er beter?


Mijn dertiende vlog, de laatste voor mijn boekpresentatie van morgen, 2 juli 2022, gaat over pashokjes, nieuwe jurkjes en wel of geen nieuwe of groene schoenen.

Mijn twaalfde vlog gaat over de flyer voor mijn boekpresentatie, over (on)zichtbare brievenbussen, over soms afslaan, soms druk(te), over het NK wielrennen en boerenzwaluwen, en dat allemaal in 3 minuten.

In mijn elfde vlog ben ik op Curaçao en dan gaat het over de militaire dienststijd van mijn vader aldaar en hoe ik over het eiland cross.

Mijn tiende vlog gaat over de flyer voor de boekpresentatie en over het eerste exemplaar, aan wie wil ik die graag overhandigen?

Mijn negende vlog is een feit. Louise heeft de teksten in het boekje gezet en nu moet ik alles heel kritisch doornemen zodat er geen fouten in komen. Ze heeft ook de bijbehorende boekenlegger klaar. Ik vind het zo spannend, dat ik er opgefokt van raak. Dan maar even wandelen dus, door de natuur, dat helpt.

In mijn achtste vlog ben ik bij mijn redacteur Thérèse Major voor haar feedback en voor overleg over de titel, die ik in deze vlog bekend maak.

Mijn zevende vlog is opgenomen in het Mariniers Museum in Rotterdam, omdat ik naast mijn bundel ook nog andere dingen schrijf, bv over de militaire diensttijd van mijn vader.

In mijn zesde vlog neem ik je mee naar de Col du VAM tijdens mijn ochtendwandelingetje en vertel ik wat over de inhoud van mijn bundel, en over volgende week.

Mijn lustrum, mijn vijfde vlog, gaat over mijn nieuwe selfiestick en hoe mijn coachtafel een schrijftafel wordt, maar ook over inhoudsopgave en titel van mijn bundel.

In mijn vierde vlog kun je mijn pipowagen zien, achter op het erf, jarenlang mijn schrijfplek, maar ook mijn laptop in een belangrijke bijrol.

Mijn derde vlog  over inspiratie opdoen voor de titel van mijn bundel. En jullie kunnen nu wel de tekst op mijn shirt lezen, dankzij de tip van mijn nicht. Ben benieuwd of jullie mijn titel uitnodigend vinden om het boekje te gaan lezen.

Mijn tweede vlog over mijn 5e bundel, met uitleg waarom-ie daar juist niet over gaat, die vlog dus, maar wel over poëzie en aardappels

Mijn allereerste vlog ooit. Over deadlines en een stok achter de deur, over Frida Kahlo en over mijn volgende bundel over corona, mijn vader en mij. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Wil je een berichtje wanneer de volgende vlog wordt geplaatst? Mail dat dan even naar paula @ lachendnaarjewerk.nl.


Verhalen:

Een vos, gepubliceerd in Pennen met Mosterd in 2019

Het Oude Diep en het hedendaagse Drijber, gepubliceerd in Reis door Drents erfgoed, december 2020

De boswachter en de Drentsche Aa, geschreven ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van Nationaal Park De Drentsche Aa in 2022 en gepubliceerd in Blaauwe Dreum, Schrieverskronkels over de Drentsche Aa

Vluchten voor de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, april 2022


Bundels:

Leuk? Ja! Tja...

Afvallen door groeien

Abc z

Van schrijfplan tot debuutroman in 40 41 zkv’s

We lieten pap achter en brachten mam naar hun lege huis


Mijn debuutroman:

Als zelfs je naam niet van jou is 


Opiniestukken:

Basisinkomen op 29 juni 2015

Boeren kunnen het niet alleen, geplaatst in het Dagblad van het Noorden van 10  november 2018


Blogs:

Waarom bol.com mij niet meer wil

Fietskamperen

Van ijstijden, prehistorie en Google maps

Groen, groener, groenst. En bruin.

Coachkalender 2017

Coachkalender 2016

Columns voor onze dorpswebsite drijber.net