Gratis 4 uur loopbaancoaching

Helaas zijn alle 22.000 beschikbare gesubsidieerde trajecten binnen een maand al vergeven. Mocht je verwachten dat je in de toekomst toch behoefte hebt aan deze loopbaancoaching, en mocht er opnieuw een subsidiepot beschikbaar komen, dan wil ik je wel op de hoogte houden. Stuur een mailtje naar paula at lachendnaarjewerk.nl om op de wachtlijst te komen.

De corona-crisis heeft grote impact op de arbeidsmarkt. In veel sectoren ligt het werk al maanden (gedeeltelijk) stil, met als gevolg dat veel werkenden hun baan kwijt dreigen te raken of al zijn kwijtgeraakt. Ook veel zelfstandig ondernemers (waaronder zzp’ers) zien opdrachten teruglopen of zitten zonder opdrachten.
De overheid heeft geld vrijgemaakt voor Ontwikkeladvies om iedereen die hier mee worstelt te ondersteunen. Ook ik doe hier aan mee en bied je kosteloos vier uur loopbaancoaching aan inclusief een uitgebreide Arbeidsmarktscan. Zo brengen we in kaart wat je sterke punten zijn (‘wie ben ik’), wat je potentieel is (‘wat kan ik’) en kijken we naar een passend toekomstperspectief (‘wat wil ik’).
Mail (paula at lachendnaarjewerk.nl) of bel (0591-575026) me om zo’n traject op te starten. Ook voor vragen kun je bij mij terecht. En je kunt ook bij een van mijn collega-coaches terecht bij OnzeCoach.


Corona-proof

Mijn coachruimte is Corono-proof, dus naast beeldbellen kan ik ook weer gewoon aan mijn coachtafel coachen. Dat biedt keuzemogelijkheden voor jou: als je liever hier komt, of geen mogelijkheden hebt om thuis of ergens anders te videobellen, of dat (video)bellen helemaal niets vindt, kom je gewoon bij mij. Ik heb een Corona-protocol opgesteld en een anti-proest-scherm geplaatst.


Van beperkt naar bewonderd: jubileumactie


Plannen maken is en blijft leuk en wat in ‘t vat zit, verzuurt niet. Onderstaande actie gaat voorlopig niet door, maar wellicht op een later tijdstip wel. Als het corona virus ons land weer heeft verlaten bijvoorbeeld.

 

Mijn 15 jarig jubileum als Coach in werkplezier vier ik met een actie voor het Fonds Gehandicaptensport. Tijdens hun landelijke collecteweek (van 28 maart tot en met 4 april 2020) step ik langs 15 Drentse gehandicaptensport-activiteiten om aandacht voor deze sport te genereren en, uiteraard, om geld op te halen.

Waarom?
4 april 2020 is het 15 jaar geleden dat ik voor mezelf begon als Coach in Werkplezier. Ik wil dit 3e lustrum nu eens niet vieren met een feestje voor bekenden maar met een actie voor een goed doel, met voor mij onbekenden. In de week voorafgaande aan mijn 15 jarige jubileum is de landelijke collecte voor het Fonds Gehandicaptensport en dat lijkt mij een uitstekend doel om mij voor in te zetten.
De visie en missie van het Fonds Gehandicaptensport stroken met die van mij. Waar het Fonds door middel van sporten mensen mentaal sterker wil maken, meer zelfvertrouwen wil geven en wil bouwen aan relaties, doe ik hetzelfde door mensen te coachen en door over persoonlijke ontwikkeling te schrijven. Samen kunnen we op deze manier werken aan een mooiere wereld met blije(re) mensen waarbij niemand buitenspel hoeft te staan.

Het doel van deze actie is:
1. Meer aandacht generen voor de Gehandicaptensport én voor de landelijke collecte
2. Geld binnenhalen voor de Gehandicaptensport

Van beperkt naar bewonderd 
Net als bij de mensen die ik coach ligt ook bij gehandicapten vaak de focus op de beperkingen binnen hun functioneren. Maar vrijwel iedereen kan en doet veel meer. De kunst is om vooral te kijken naar wat iemand wel kan en doet. Iedereen heeft punten om om bewonderd te worden, ook wat betreft sporten. Dat wil ik graag voor het voetlicht brengen.

Hoe? 
Tijdens de landelijke collecte week (van 28 maart tot en met 4 april 2020) wil ik het volgende doen:
1. Aandacht genereren door op mijn step (die al ruim 15 jaar ongebruikt in de schuur staat), 15 verschillende gehandicaptensport activiteiten/ trainingen/ wedstrijden/ toernooien te bezoeken op verschillende dagen in verschillende Drentse plaatsen. Het schema hiervoor zal ik opstellen in samenspraak met de verschillende verenigingen.
2. Geld ophalen door mijn blogbundels (over persoonlijke ontwikkeling, zie mijn winkeltje) mee te nemen en te verkopen. De helft van de opbrengst komt ten goede aan de gehandicaptensport. De andere helft is om mijn onkosten te dekken. 

Op vrijdagmiddag 20 september 2019, van 14 tot ongeveer 16 uur, kun je bij mij in Drijber kennismaken met een familieopstelling, begeleid door Ineke Geertsema van Latitude opleidingen uit Groningen. Als je wilt kun je ervaren hoe het is om als representant mee te doen, maar je bent ook als toeschouwer van harte welkom.

Via een familieopstelling komt naar voren op welke manier mensen onbewust aan hun familiesysteem en aan anderen met wie zij hun lot delen, zijn gebonden.

Wil jij daarbij zijn, stuur mij dan een mailtje en ik zet je op de gastenlijst: paula at lachendnaarjewerk.nl.


Op vrijdagmiddag 20 september 2019, van 14 tot ongeveer 16 uur, kun je bij mij in Drijber kennismaken met een familieopstelling, begeleid door Ineke Geertsema van Latitude opleidingen uit Groningen. Als je wilt kun je ervaren hoe het is om als representant mee te doen, maar je bent ook als toeschouwer van harte welkom.

Via een familieopstelling komt naar voren op welke manier mensen onbewust aan hun familiesysteem en aan anderen met wie zij hun lot delen, zijn gebonden. Wil jij daarbij zijn, stuur mij dan een mailtje en ik zet je op de gastenlijst: paula at lachendnaarjewerk.nl.


Boekpresentatie debuutroman en vijfde bundel

Vrijdag avond 7 juni 2019 was mijn bbb-feest op ons boerenerf (de 3e b), waar je mijn boek (de 1e b) (Als zelfs je naam niet van jou is) kreeg, en mijn bundel (de 2e b) (Van schrijfplan tot debuutroman in 40 41 zkv’s)

Lees hier mijn eerste interview met Ron de Vos van De Krant van Midden-Drenthe en luister naar mijn eerste interview op RTV Drenthe, bij Met Judith door de middag. Bij 50.05 begint het.

‘Op den duur zinvol’ zingt nog een mooi lied over en voor mij:

RTV Drenthe: Op 13 november 2018 was het Wereldvriendelijkheidsdag en mocht ik telefonisch te gast zijn in het programma Met Anouk door de morgen. Thema: complimenten geven. Wil je horen hoe dat ging? Beluister dan het programma. Alleen het stukje over complimenten horen? Begin dan bij 41.05. Nog geen compliment gehad vandaag? Geef jezelf er dan een.

Radio NOOS – Verhalen voor de Nacht: Op woensdagavond 28 november mag ik weer voorlezen bij Radio NOOS in Hardenberg. Het thema is Dieren. Wanneer het wordt uitgezonden is nog niet bekend. Verhalen voor de Nacht is in bijna heel Overijssel te beluisteren.

Op Zondag 29 oktober 2017 om 16.30u, mocht ik in de Stefanuskerk in Westerbork de Preek van de Leek verzorgen.

Regelmatig mag ik voorlezen voor de rubriek ‘Verhalen voor de nacht’ van Radio NOOS in Hardenberg, een programma dat in bijna heel Overijssel te beluisteren is op maandag- en woensdagavond van 22.00 – 23.00u.

Harm Dijkstra van het programma Strunen van RTV Drenthe deed op 15 mei 2016 Drijber aan en kwam ook bij mij filmen. Het filmpje geeft een mooi beeld van Drijber, van lachendnaarjewerk (vanaf 07.50 en verder nog ertussendoor) en van onze kippenstal.