1 Vakantie of stress?

1 Vakantie of stress?

Vakantievieren blijkt voor veel mensen een hele klus te zijn. Ze komen vermoeider en meer gestrest terug. Of ze blijven thuis, maar vinden geen rust. Sinds kort mag ik mij ook tot die groep rekenen. Niet dat ik daar blij van wordt, maar toch.

Ik was gewend om regelmatig op vakantie te gaan. En nu blijf ik eens thuis. ’t Is hier inmiddels net zo warm als in de meeste vakantielanden en Nederland is mooi. Ik kom hier wel tot rust. Dacht ik. Nou, mooi niet….

Thuisblijven is best wel vermoeiend. Er is altijd wel iets te doen. Als het mooi weer is voel ik mij verplicht er van te genieten. Maar al die dingen dan, die ik ook nog wil doen, en waar ik normaal niet aan toe kom? En zo raak ik in de vakantie gestrest.

Dus, wat nu?

Wat ben ik eigenlijk aan het doen? Ik maak mezelf gek, omdat ik zonodig mijn achterstand in huis en tuin wil wegwerken, niet met mijn werk bezig mág zijn, van mezelf, én vakantie moet vieren, van mezelf. Tja, en deze drie verhouden zich slecht tot elkaar. Tenminste, als je geen keuzes maakt. Aha, daar zit ‘em dus de kneep; en daar zit ook de oplossing: kiezen.

Dus: ’s middags heb ik vakantie, ’s ochtends mag ik aan het werk, en ’s avonds kan ik nog wat leuke dingen doen, waar ik normaal niet aan toe kom.

En straks ga ik nog lekker een paar dagen met mijn kampeerspullen langs ‘s Heeren wegen peddelen. Dat is voor mij vakantie zonder stress.

Ik wens u een fijne vakantie toe, zonder stress.

De papieren versie van leuk? ja! tja.. kopen? Of de digitale versie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.