16 Te kort

16 Te kort

Daar staat hij dan. Een beetje onwennig, voor de spiegel. En ineens is zijn stropdas te kort. Te kort? Ja, te kort.

We hebben inmiddels een paar gesprekken gevoerd. Deze ondernemer en ik. En hij heeft al flinke vorderingen gemaakt. Maar af en toe voelt hij zich nog steeds de Benjamin tussen zijn compagnons. Ik besluit het over een andere boeg te gooien. Ik ga met zijn houding aan de slag. En daarom staat er op de eerstvolgende afspraak een grote spiegel op hem te wachten.

Verbaasd doet hij wat ik vraag. ‘Ga maar voor de spiegel staan en kijk eens goed naar jezelf. Naar je houding. Naar je manier van lopen. Probeer je schouders eens wat verder naar achteren te trekken, en wat meer rechtop te lopen. Voel je dat het anders is? Voel je je sterker nu? En groter? En kijk eens hoe het er uit ziet. Hoe zou je nu overkomen bij anderen?’

Hij is verbaasd. Dat zoiets simpels zo doeltreffend kan zijn. Dat had hij nooit verwacht. Hij neemt zich voor om eerst zijn stropdas opnieuw te strikken. En vervolgens altijd rechtop te blijven lopen. Het voelt veel prettiger en zo hij is geen Benjamin meer. Hij maakte zichzelf de Benjamin. Maar nu niet meer. Dat is nu voorbij.

En u? Hoe staat en loopt u? En welke indruk maakt u daarmee? Is het tijd om zelf eens te ervaren hoe het anders kan? En te zien welk effect dat op anderen heeft? Misschien is uw stropdas dan straks ook te kort. Maar dat is simpel te verhelpen.

De papieren versie van leuk? ja! tja.. kopen? Of de digitale versie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.