2 Help! Ik word geleefd!

2 Help! Ik word geleefd!

Drie weken lang ging het goed. Maar ´t is weer mis. Ik heb verloren van de waan van de dag. Ik word weer opgeslokt door alle afspraken en verplichtingen. Herkent u dat? Alle goede voornemens ten spijt bent u weer in uw oude straatje beland?

Geen tijd om even stil te staan, geen tijd meer voor een weekplanning. En ik weet hoe goed het is om even stil te staan. Even een weekplanning maken. Met mijn levensmissie in m’n achterhoofd. Zoals Covey mij geleerd heeft in zijn boek Prioriteiten. Kort samengevat: levensmissie bepalen (heb ik al gedaan), maximaal zeven rollen formuleren die ik in het leven vervul (heb ik ook al gedaan) en vervolgens een weekplanning maken. Tja, en dat kost me nog geen half uur per week en levert me ontzettend veel voordelen op. Keuzes maken wordt een peulenschil. En toch gaat het mis.

Nu sta ik stil. En maak ik twee fundamentele afspraken met mijzelf.

• Vanaf nu maak ik op vrijdag een weekplanning voor de komende week. De maandag is daar te vol en te druk voor, en dan neem ik blijkbaar niet de tijd om even stil te staan bij wat er écht belangrijk is.

• En deze is de allerbelangrijkste: één dag per week heb ik geen afspraken. Dan heb ik tijd om ‘gewoon mijn dingen te doen’. Dingen die ook gedaan moeten worden. En die er zo snel bij inschieten.

Ach, het is zo simpel. Nu nog leren om me aan mijn eigen afspraken te houden.

En u? Kunt u goed keuzes maken? Of zou u ook willen leren om op deze manier te werken? Ja? U weet me te vinden……

De papieren versie van leuk? ja! tja.. kopen? Of de digitale versie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.