8 Lekker balen

8 Lekker balen

Ik had vanochtend, ineens, helemaal nergens meer zin in. Zo van het ene op het andere moment was het fijne, prettige gevoel verdwenen. Het is de laatste dag van een hele drukke week, met allemaal leuke dingen, en ik voelde me erg goed. Vanochtend stond ik om 9u voor een kennismakingsgesprek voor een deur, die gesloten bleef. Er kwam niemand. En ineens, als sneeuw voor de zon, had ik nergens meer zin in, helemaal niks. Stond ik daar te balen.

Herkent u dat? Even een tegenslag(je) en het is mis, het goede gevoel van één seconde geleden is met de noorderzon vertrokken. Bah!

Normaal gesproken wil ik mij zo snel mogelijk weer prettig voelen. Maar nu niet. Ik dacht: laat ik de woorden van Marinus Knoope eens ter harte nemen. Hij is auteur van De creatiespiraal, van wens naar werkelijkheid (een prachtig boekje overigens). Een paar maanden geleden volgde ik een van zijn lezingen. Daarin zei hij het volgende: Iedere ongewenste emotie bevat een praktisch geschenk. En: speel je emotie, geniet ervan, en ontvang het geschenk.

Bij mij was duidelijk sprake van een ongewenste emotie. Dus dit leek mij het geschikte moment om zijn woorden in de praktijk te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Thuisgekomen ging ik zitten balen. En balen. En balen……

Langzaam voelde ik de rust weerkeren en geleidelijk aan begon ik mij weer beter te voelen. Mijn vervelende gevoel verdween. Zomaar spontaan. Omdat ik er aan toe gaf.

En toen had ik ineens inspiratie voor deze nieuwsbrief. Leuk, hè? Geniet van je emotie, ook al is ie niet leuk, en ontvang het cadeau.

Als ik u was, zou ik het eens proberen. Het is de moeite waard.

De papieren versie van leuk? ja! tja.. kopen? Of de digitale versie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.