Aanleiding

Aanleiding

Moet je een aanleiding hebben om een boekje te schrijven? Ik blijkbaar wel.

Verscheen mijn eerste boekje, ‘leuk? ja! tja…’, ter gelegenheid van mijn eerste lustrum, dit tweede boekje komt uit op de dag dat ik precies 3003 dagen (8 jaar, 2 maanden en 20 dagen) actief ben als coach, ondernemer en schrijver(-in-spe). Waarom dat een boekje waard is? Gewoon omdat het kan. En omdat ik genoeg had geschreven om een boekje vol te krijgen, daarom.

Net als mijn eerste boekje bestaat ook deze uit 21 columns, zij het dat de laatste vervangen is door een passage uit mijn ‘echte’, grote boek, een roman, dat ik aan het schrijven ben en dat hopelijk binnen een jaar na dit boekje uit zal komen. De wijsheden van de week (ww), in mijn vorige boekje prachtig geïllustreerd door de vormgeefster, zijn nu voorzien van het commentaar van mijn trouwste ww-fan van de afgelopen jaren, Gert ter Burg uit Zwolle, onder het kopje ‘Gerts eigen wijsheid’.

Waarom dit boekje abcz heet? Tijdens het schrijven ontdekte ik, wederom, mijn behoefte aan structuur, zonder dàt zou ik eindeloos en grenzeloos blijven schrijven. Dus heb ik mijzelf de strakke opbouw van het abc opgelegd, van de A van deze Aanleiding tot de Z op de achterflap, de columns en de wijsheden daartussen even alfabetisch.

Ik hoop dat dit zwart-witte boekje kleur mag geven aan het leven van elke willekeurige lezer. Ik wens u veel leesplezier en vergeet niet af en toe te lachen: want wie om zichzelf lacht heeft eindeloos veel lol.

Paula Laning, Drijber, 30 mei 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.