Hoeveel heb jij in je eigen melk te brokkelen?

Hoeveel heb jij in je eigen melk te brokkelen?

Herken je dat? Ben je er eindelijk aan toe een gezondere leefstijl aan te leren, komen de allerlekkerste chips voorbij met een overheerlijk glaasje wijn. Dan heb je ineens veel minder in je eigen melk te brokkelen dan je zou willen.

Gezonder gaan leven is makkelijker als je weet waarom je doet wat je doet (bv te veel snoepen) én als je weet hoe je het anders wilt (bv gezonder leven). Observeer jezelf maar eens een week lang. Je zult merken dat eten te maken heeft met stemmingen, verleidingen, gewoontes of met een lege maag, maar uiteraard ook met het tijdstip van de dag. Meestal begin je ‘s ochtends niet met chips en wijn. Maar zelfs de plek waar je zit heeft invloed op gezond of ongezond bezig zijn. Zit je ‘s avonds laat nog op de plek waar je overdag zit te eten, dan hoort eten bij die stoel. Of hang je op de bank waar anderen graag worst en kaas naar binnen werken?

Je kunt een eigen hoekje creëren waar je heerlijk ontspannen kunt zitten, een plek waar geen of minder verleidingen of behoeftes aan ongezonde dingen voorbij komen. En daar heb je wel weer meer in je eigen melk te brokkelen. Wedden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.