Iedere verbetering is er een, hoe klein ook

Iedere verbetering is er een, hoe klein ook

Missie en visie: wat doe je ermee?

Organisaties hebben het vaak over hun missie en visie en als het goed is zie je die terug in hoe ze opereren op de markt. Maar hoe staat het met je persoonlijke missie en visie? Heb jij die? En zo ja, lukt het om daar naar te handelen?

Zo aan het eind van het jaar is dat een mooi onderwerp om het eens over te hebben.

Maar wat is het dat eigenlijk, een missie of een visie? De dikke Van Dale moet het weten: ‘Missie = (r.k.-)bekeringsactiviteit onder niet-katholieken.’ Tja, daar kun je niet zoveel mee natuurlijk. Maar je kunt het wel breder trekken, bijvoorbeeld: een blijere wereld creëren met blije mensen. Dan ga je niet-blije mensen bekeren tot blijdschap, zo iets dus. Dat kan.

En die visie dan? Weer de Van Dale: ‘Visie = de wijze waarop men zaken beoordeelt, beschouwt.’  Zonder visie is het lastiger om je missie na te leven, want je visie bepaalt hoe je naar de wereld kijkt en of je überhaupt gelooft in een mooiere en blijere wereld. Vele kleintjes maken een grote, dus als iedereen een hele kleine bijdrage levert aan een mooiere wereld, komt het met die wereld uiteindelijk wel goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.