Vérstrekkende gevolgen

Vérstrekkende gevolgen

Wil jij erbij zijn, bij de geboorte van Groeien door Afvallen? Wil jij weten hoe die twee samengaan en waarom dat ook voor jou interessant zou kunnen zijn? Met name dat Groeien dan, persoonlijke en zakelijke Groei. Ik ben namelijk aan iets nieuws begonnen, wat vérstrekkende gevolgen blijkt te hebben. En ik weet niet wat me nog meer te wachten staat, maar ik nodig je uit om dat samen met mij te ontdekken.

Even terug naar het begin. In de vijf jaren die ik nu weer samenwoon ben ik tien kilo gegroeid. Waarvan vijf in het afgelopen jaar, nadat ik geveld was door een fikse griep. Hardlopen voelde daarna als een onmogelijke opgave en mijn tomeloze energie om leuke dingen te doen, was op. Ik had vaak zelfs geen zin om aan een nieuwe dag te beginnen. Ook het maken van keuzes werd steeds moeilijker, dus maakte ik ze soms gewoon niet. Kortom, het leven werd minder leuk.

Dat gold overigens niet voor eten en drinken, wat onverminderd lekker was. De kilo’s bleven dus met gemak aan mijn lijf hangen. Afvallen, daar was ik minder goed in. Tot ik Fenna Janssen ontmoette met haar workshop Mindful chocolade eten: 3 minuten genieten van één bonbon. En geen behoefte meer aan een hele reep chocola. Alleen al bij het horen van de titel van de workshop was ik verkocht, ik heb ‘m twee keer gevolgd. Fenna vertelde ook over haar Groepsprogramma 10 kilo lichter, waarin je een andere levensstijl aanleert. Ik had geen belangstelling.

Een half jaar later gaf ik toe: afvallen kan ik niet alleen en ik meldde mij alsnog aan voor het groepsprogramma, dat eind januari begon. Inmiddels zijn we een maand verder en heb ik besloten mijn vérstrekkende gevolgen te delen. En zo werd, zomaar ineens, mijn derde boekje geboren. Of beter: het idee ervoor. Net als in mijn eerste twee boekjes komen er columns in en een bloemlezing uit mijn Wijsheden van de Week, deze keer aangevuld met ‘iets’ van Fenna Janssen. Je leest nu mijn eerste column. In de komende maanden ontvang je elke donderdag een column en ben je dus getuige van de geboorte van mijn derde boekje. Welkom.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.