Voorwoord

Voorwoord

Vastberaden, licht geïrriteerd èn met stralende ogen stapte ze mijn praktijk binnen. ‘Die 10 kilo moet eraf. Het is tijd!’

Verwarring bij mij. Ik liet mijn professionele blik over haar lichaam gaan. Paula Laning, die mij eens gecoacht had over ‘aanpakken in plaats van uitstellen’. Een aantrekkelijke, goed geconserveerde 40-er die 50+ bleek te zijn. Slank met vrouwelijke rondingen.  ‘Zou het 3 kilo lichter programma iets voor je zijn?’

Sessie één:  ‘Hoe ziet je leven er over vijf jaar uit als je niets verandert?’  Dit werkte als een katalysator. Het bracht energie. Energie om ’s ochtends vroeg de VAM-bult op te rennen, een sportschool te kiezen, zich gedisciplineerd terug te trekken in haar pipowagen om haar roman af te schrijven en de wijntjes met droge worst te beperken.

Zowel Paula als ik waren verrast over de vérstrekkende gevolgen van meedoen aan het 10 kilo lichter programma. Een column, waarin ze niets verhullend haar gedragsveranderingen en weerstanden nader onderzocht en beschreef, was geboren.  Haar pieken en dalen op het 10 kilo lichter pad brachten haar groepsgenoten en veel andere lezers herkenning en stimulans.

Paula heeft mij geraakt met haar interpretaties van onze sessies.

Een prachtig openhartig verhaal voor een ieder die wil groeien of afvallen.

Fenna Janssen, de ’10-kilo-juf’, Diëtist – Therapeut, 10kilolichter.nl, Auteur van “Liefde in plaats van chocola”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.