Kwetsbaar en rond

Kwetsbaar en rond

Het was zo’n fijn broekrokje, het zat zo lekker en stond me zo goed. Ik hang het voor de laatste keer aan de waslijn. Morgen breng ik het naar de Kringloopwinkel, zodat iemand anders, met mijn ‘oude’ maat, er plezier van kan hebben. Want afgevallen ben ik zeker.

Het 10-kilo-lichter-traject is afgelopen. Wat heeft het me opgeleverd? Zowel veel meer als wat minder dan ik had verwacht en gehoopt. Ik heb minder kilo’s weggewerkt – ‘slechts’ zeven in plaats van tien – maar tegelijkertijd heeft het me heel veel meer opgeleverd aan persoonlijke groei. Op de sportschool, waar ik de laatste drie weken met plezier zes keer heb gesport, constateerden we minder kilo’s, centimeters en vet en meer kracht, balans en conditie. Maar persoonlijke groei is niet in aantallen uit te drukken.

Nee, ik ben nog niet onbewust bekwaam in mijn nieuwe, gezondere levensstijl, daar mag ik nog verder aan werken. En nee, ik heb me niet aangesloten bij een hardloopgroep, zoals ik mij had voorgenomen. Misschien gebeurt dat nog, misschien ook niet. Want wat ik wel geleerd heb is dat je de lat lager kunt leggen en dat – ook ik – mijn doelen kan bijstellen. Wat ik dus heb gedaan.

Wel heb ik mezelf beter leren kennen. Ik weet steeds vaker wat mijn diepste drijfveren en behoeftes zijn en hoe ik die kan vervullen zonder ze weg te eten. Het lukt me steeds beter het sporten te integreren in mijn leven. En ik weet dat focussen, met aandacht dus mindful, je heel veel kan opleveren.

Trots ben ik op het feit dat schrijven een prominentere plek in mijn leven heeft gekregen. En dat heeft dus niets met afvallen te maken. Waar ik steeds dacht dat mijn persoonlijke Groei zou plaatsvinden door bezig te zijn met Afvallen, blijkt het andersom te werken. Vandaar de inmiddels omgekeerde titel: Afvallen door Groeien.

En tenslotte: Ik durf mezelf te laten zien, inclusief kwetsbaarheid en vrouwelijke rondingen. En ik durf nog meer mijn hart te volgen dan ik al deed, mijn hart en mijn passie. Coachen en schrijven zijn mijn instrumenten om mensen uit te nodigen eerlijk, mild en liefdevol naar zichzelf te kijken om zo een nog mooier mens te worden en daarmee een mooiere wereld te creëren. Daar ga ik voor. Doe je met mij mee?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.