Gelukt! Maar nog niet klaar…

Gelukt! Maar nog niet klaar…

Het is gelukt! Ik ben gewichtsneutraal mijn vakantieweek op Texel doorgekomen. Nee, ik heb er niets voor laten staan: we zijn gezellig uit eten geweest, hebben heerlijk gebarbecued, hadden verschillende warme broodjes bij het ontbijt en de borrels met hapjes smaakten goed. Ik eet alles wat ik wil, maar blijkbaar wil ik nu andere dingen dan voor ik aan dit programma begon. Mijn andere keuzes zijn mede gebaseerd op de calorielijstjes van Fenna voor bijvoorbeeld ijsjes, tussendoortjes en de bbq. Ik ben me bewuster van wat ik eet en ik eet bewuster. Dat helpt.

Nu is dan eindelijk de tijd aangebroken om meer te gaan bewegen. Uitstel is geen afstel geworden. Op vakantie gaat dat extra bewegen makkelijker, omdat ik dan niet steeds denk dat ik nog zoveel heb te doen.

Voor mijn dagstart, om de dag op Texel, heb ik de VAMbult vervangen door het strand, in plaats van drie kilometer werden het er zomaar zes. Daarnaast ging ik zwemmen met mijn schoonmoeder, die dat regelmatig doet. En twee keer zelfs ging ik op de fiets terwijl het hele gezelschap met de auto ging. Dat betekende vier keer bijna een uur fietsen, terwijl ik anders heel weinig fiets. Ik genoot ervan.

Dit deel is dus gelukt, maar als het kan wil ik heel graag die laatste vier kilo’s nog kwijt. Ik dacht dat ik de lat lager had gelegd, maar blijkbaar toch niet helemaal. Of helemaal niet. Aangezien het vakantietijd is en mijn agenda minder gevuld, aangezien mijn manuscript bij de proeflezers ligt en ik daar niet verder mee kan, is er nu echt tijd voor de sportschool. Deze week ging ik al twee keer, de komende drie weken hou ik dat vol, gewoon omdat ik dat wil. Daarnaast ben ik weer aan het trainen voor de volgende driedaagse etappe van mijn lange-afstands-wandeling met Gerry, half augustus.

Mijn volgende en tevens laatste blog-in-deze-serie verschijnt vandaag over drie weken, na het volgende meet-en weegmoment bij de sportschool. Daarna ga ik ze allemaal bundelen om er samen met Louise Jansen van De Bladenkamer weer een mooi boekje van te maken, mijn derde. Op donderdagmiddag 18 september is het boekfeest ter ere hiervan. De uitnodiging volgt zodra ik weet wat we op dat feestje gaan doen. Hou die datum maar vrij, het wordt vast een vrolijke bedoening.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.