Storen of bekoren: waarvan leer je het meest?

Storen of bekoren: waarvan leer je het meest?

De kunst van zelfanalyse (10): Zoek een positief èn een negatief rolmodel.

Stel je maakt promotie naar een voor jou totaal nieuwe functie. Je vindt het best spannend en gaat op zoek naar een rolmodel binnen de organisatie waar je werkt.

Je vindt twee heel verschillende personen in vergelijkbare functies, waarbij de werkwijze van de een je bekoort en die van de ander je nogal stoort. Je gaat een gesprek aan met eerstgenoemde om te zien hoe zij haar werkzaamheden aanpakt en hoe zij haar verantwoordelijkheden op zich neemt. Je zou graag een voorbeeld aan haar nemen, maar een aantal dingen die zij doet, passen in het geheel niet bij wie jij meent te zijn. Op haar aandringen maak je ook nog een afspraak met de andere. Je bevraagt hem en komt tot de conclusie dat zijn manier werken evenzeer vruchten afwerpt. Met deze informatie onderwerp je jezelf aan een volgende analyse:

  • Wat maakte dat de ene je eerder aansprak dan de andere? En hoe sta je daar nu in?
  • Wat past het meest bij de persoon die je bent en de werkwijze die bij jou past?

Je kunt van beide voorbeelden wellicht evenveel leren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.