Elke dag is complimentendag

Elke dag is complimentendag

 

Plezier in complimenten 

Geef jij wel eens complimenten? Of vind je dat dat niet nodig zou moeten zijn omdat je de meeste dingen toch gewoon van mensen mag verwachten?

Veel mensen vinden complimenten ontvangen nog lastiger. Verzin jij ook altijd wel iets waardoor een compliment niet echt binnen kan komen?

Complimentjes geven en ontvangen zit niet echt in ons bloed, maar het is wel te leren. Vandaag is een uitstekende dag om daarmee te beginnen. Spreek met je collega, partner, buurman/vrouw of de groenteboer af om elkaar een welgemeend compliment te geven, waarbij de ander alleen maar ‘dankjewel’ mag zeggen. Meer niet, maar ook niet minder.

Of probeer het in het teamoverleg. Geef een welgemeend compliment aan de persoon die rechts van je zit; deze mag alleen ‘dank je wel’ zeggen, verder niets. Vervolgens geeft de persoon die links van je zit aan jou een compliment, dat ook jij alleen met ‘dank je wel’ mag beantwoorden. Als je deze volgorde aanhoudt, kan iedereen die net een compliment in ontvangst heeft genomen daar even van genieten.

Een fijne dag gewenst met heel veel complimenten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.