Misschien  heb je boven het maaiveld wel een prachtig uitzicht

Misschien heb je boven het maaiveld wel een prachtig uitzicht

Doe jezelf een lol en breek uit je comfortzone

Stel je bereidt je voor op een sollicitatie- of functioneringsgesprek. Je weet dat je je kwaliteiten weer zult moeten benoemen, maar je blijft dat lastig vinden. Je vindt het makkelijker om te vertellen wat je nog kunt verbeteren en dat je daar graag aan wilt werken. Dat zit nu eenmaal zo in je cultuur en in je natuur. Je mag in dit land niet boven het maaiveld uitsteken: ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’.

Toch is het echt niet zo dat je meteen naast je schoenen loopt of arrogant bent als je eens je hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Je kunt het allemaal gewoon leren, maar je moet daarvoor wel even buiten je comfortzone treden.

Begin klein en zeg zachtjes tegen jezelf waar je goed in bent, schrijf het vervolgens op. Bedenk waar je dankbaar voor bent en wat jouw bijdrage daaraan is, al is het alleen maar dat je je openstelt voor deze vraag. Begin klein en maak het langzaam groter. Zo wordt buiten je comfortzone treden nog leuk ook. Veel plezier.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.