Als je gelooft dat je het (niet) kunt, heb je gelijk. Altijd.

Als je gelooft dat je het (niet) kunt, heb je gelijk. Altijd.

De relatie tussen een stropdas en je zelfvertrouwen

Heb jij enig idee hoe je loopt en in welke houding je staat? En wat voor effect dat heeft op je gevoel en op je uitstraling? Zie onderstaande dialoog:

‘Ga maar voor de spiegel staan en kijk eens goed naar jezelf. Naar je houding. Naar je manier van lopen. Probeer je schouders eens verder naar achteren te trekken en wat meer rechtop te lopen, borst vooruit. Voel je dat het anders is? Voel je je sterker nu, en groter? Kijk nog eens goed naar jezelf, hoe je er nu uitziet. Hoe zou je zo overkomen bij anderen?’

‘Ongelofelijk zeg, wat een verschil. Ik voel me beter en ik denk dat ik ook anders overkom zo. Ik straal meer zelfvertrouwen uit en dat voel ik ook.’

‘Maar je stropdas is nu wel te kort. Dat kan echt niet.’

‘Nee, die zal ik opnieuw moeten strikken.’

Je kunt op verschillende manier werken aan je zelfvertrouwen, dit is er slechts een. Kijk eens kritisch, oprecht en vooral liefdevol naar je eigen houding. Hangen je schouders, is je rug bol? Recht dan die rug, trek je schouders naar achteren en duw je borst(en) naar voren. Voel wat het met je doet, ook al is het onwennig, vraag anderen hoe je overkomt. En geniet ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.