Nee, de meeste dromen zijn geen bedrog

Nee, de meeste dromen zijn geen bedrog

Je ogen sluiten en krijgen wat je wilt

Als het in je eentje niet lukt, sluit jij je dan ergens bij aan om te zorgen dat het wel gaat lukken? Om overtollige kilo’s kwijt te raken, zou je naar het ’10-kilo-lichter’-programma van Fenna Janssen kunnen gaan, maar het hoeft niet.

Je zou daar op de eerste avond je ogen sluiten: ‘Stel je eens voor hoe jouw leven eruit ziet over vijf jaar, als je niet verandert en op dezelfde manier doorgaat zoals je nu leeft.’ Je doemscenario zou zich probleemloos aandienen: ontevreden met jezelf omdat je niet doe wat je wilt en niet bereikt wat je wilt bereiken, en bijvoorbeeld je allereerste roman nog steeds niet af.

Je bespreekt het in de groep.

‘Sluit je ogen en stel je nu voor hoe je leven er over vijf jaar uitziet als je anders gaat leven.’ Dan krijg je vast je glimlach niet meer van je gezicht. Je ziet dat je blijer bent, dat je doet wat je wilt, je maakt keuzes, vertoont vrijwel geen uitstelgedrag meer en je hebt je daadkracht en vastberadenheid terug. Je wist niet eens dat je dat gemist had. Maar nu laat je het niet meer los.

Simpele oefening, toch? En je kunt altijd hulp inschakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.