Om een heerlijk grijs oud wijf te worden moet je eerst een dom blondje zijn geweest

Om een heerlijk grijs oud wijf te worden moet je eerst een dom blondje zijn geweest

Braaf volwassen reageren

Heb jij dat ook wel eens? Dat je het liefst onder het dekbed verdwijnt en er pas weer onderuit komt als alles opgelost en vergeten is? Maar dat je desondanks toch braaf naar de garage rijdt? ‘Ja, ik heb opnieuw schade. Nee, nu ligt de hele bumper eraf. Ja, opnieuw toen ik met mijn veel te grote auto de veel te kleine garage uitreed.’

En het leven gaat verder. Je hebt je volwassen gedragen. Er is een theorie die uitlegt hoe dat werkt, dat je de ene keer reageert als een klein kind, de andere keer als een kritische of bezorgde ouder en dan ineens weer heel volwassen. Alle drie soorten reacties hebben positieve en negatieve kanten. De kunst is om te reageren op de manier die het beste past bij de situatie van dat moment, om die ene ‘ego-toestand’ te kiezen die je het meeste oplevert.

 

Bovenstaande actie is trouwens goed voor de portemonnee van de garagehouder. En ook voor de economie. Wat wordt de volgende stap: een grotere garage of een kleinere auto? Beter uitkijken is overigens beter voor je eigen portemonnee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.