Prioriteit is eigenlijk prio-tijd

Prioriteit is eigenlijk prio-tijd

Van 1 tot 10

Herken je dat, dat je al jaren iets wilt, maar het niet voor elkaar krijgt? Gewoon, omdat er altijd iets anders is dat voorrang krijgt? Ondertussen blijf je erover dromen dat het ooit gaat lukken.

Maak dan eens een lijstje van alles waar je je tijd aan besteed, onderverdeeld in maximaal tien categorieën. Geef aan wat de meeste aandacht krijgt op een schaal van 1 tot 10. Elk cijfer mag één keer voorkomen. Neem hier rustig de tijd voor.

Vervolgens voorzie je al deze activiteiten van een prioriteit op basis van de tijd die je er aan zou willen geven, eveneens op een schaal van 1 tot 10. Wat is voor jou het belangrijkste?

Kijk dan eens goed naar beide kolommen, zit er veel verschil in de scores? Zo ja, wat zegt dat over jou? Doe je wat je wilt of ben je er tevreden mee? Krijgt datgene wat het belangrijkste is ook de meeste tijd? En als dat niet zo is, wil je het dan anders? Kijk ook naar de consequenties die dat heeft. En maak dan je keuze. Blijft het zo of ga je andere keuzes maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.