Kiezen is lef hebben

Kiezen is lef hebben

Het is zo het is

Veel mensen vinden het moeilijk om na de vakantie hun dagelijkse leven weer op te pakken. Anderen komen vermoeid en gestrest terug. Of ze blijven thuis en vinden daar geen rust omdat er altijd wel iets te doen is wat nodig gedaan had moet worden. Tot welke categorie reken jij jezelf?

De laatste? Lees dan verder.

Thuisblijvend vakantie vieren met een flinke achterstand in huis, tuin en werk kan lastig zijn. Genietend van de zon voel je je schuldig. Aan het werk zijn terwijl de zon schijnt en je liever naar het strand gaat is ook niet leuk. En zo sleept de vakantie zich voort.

Tenzij je daar korte metten mee maakt door bewuste keuzes te maken en je tijd te verdelen tussen wat je wilt en wat je moet. Durf je te kiezen? En te staan voor je keus? Bijvoorbeeld ‘s ochtends werken en ‘s middags niks doen? Juist ongeacht of je klaar bent met het ochtendwerk? Dat vereist lef. Om te stoppen wanneer je nog niet klaar bent. En dan niet zeuren als het ‘s ochtends mooi weer is en ‘s middags regent. Bij keuzes horen consequenties. En die zijn soms leuk en soms niet. Het is zo het is, niet meer en niet minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.