Verbeter de wereld, begin in de trein

Verbeter de wereld, begin in de trein

Je kunt het gewoon vragen…..

Durf jij dat? Mensen aanspreken op hun geroddel?

Stel je zit in de trein, een bijna geruisloze trein. Een paar banken voor je zijn twee mensen in gesprek. Ze vertellen elkaar verhalen over Ilse, die er overigens niet zo best vanaf komt. Ilse is namelijk dom en doet domme dingen, ze is ook niet leuk en dat weet ze zelf niet, getuige de verhalen die onuitputtelijk lijken. Je merkt dat ze je humeur beïnvloeden, je wordt een beetje chagrijnig. Het lukt niet om je ervoor af te sluiten. Kun je er iets aan doen, zonder hulp van oordoppen?

Jazeker. Je kunt op hen afstappen, je kunt vragen of ze wat zachter willen praten omdat je verdrietig wordt van hun verhalen. En zeer waarschijnlijk zullen ze elkaar dan andere verhalen gaan vertellen, positievere, want ze willen vast niet bekend staan als roddelaars. Dat wil namelijk niemand, hoewel bijna iedereen het doet.

De sfeer in de trein zal verbeteren, jij voelt je beter, maar ook zij zullen zich beter voelen. Verbeter de wereld, begin in de trein. Of bij jezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.